Du är här: Startsidan / Startsidan / Dop

Välkommen till dop i Örkeneds församling!

Kontakta präst eller pastorsexpeditionen när ni vill få ert barn döpt och kom överens om tidpunkt och om ni vill att ert barn skall döpas i gudstjänst eller vid speciell dopgudstjänst. Kontakt.

Måste man då döpas i en kyrka eller går det lika bra på annan plats?

Vi präster i Örkeneds församling är överens om att det visserligen är en fördel att ha dopet i kyrkan i den gudstjänstfirande församlingen. På så sätt blir dopet kungjort i församlingens mitt och deltagarna blir påminda om dopets vikt och innebörd. Men naturligtvis går det även bra att ha dopet i hemmet om man gärna vill det eller någon har svårt att ta sig till kyrkan.
Välkomna alltså att boka dop hos pastorsexpeditionen eller direkt hos någon av våra präster!

Kontakta även Lokala Skattemyndigheten för att meddela vilka namn ni vill att ert barn ska