Du är här: Startsidan / Startsidan / I dessa corona-tider

I dessa corona-tider

fortsätter vi att fira gudstjänst på sön- och helgdagar kl. 10.00 samt på onsdagar kl. 8.30

Kyrkan är tillräckligt stor för att vi ska kunna hålla tillbörligt avstånd till varandra.

Även om det känns lite konstigt tar kyrkvärdarna inte i hand utan får hälsa välkommen på annat sätt.

Mässa firas i princip tre av fyra söndagar och en onsdag i månaden. Prästen tvättar händerna och använder plasthandskar samt placerar det i vinet doppade brödet i handflatan på varje nattvardsgäst. Ingen dricker ur vinbägaren.

Allt som står i kalendern och på hemsidan i stort är planerat utifrån mer normala förhållanden. Skulle bestämmelserna om begränsning hålla i sig över sommaren kommer friluftsgudstjänsterna att ev. ställas in då de samlar mycket folk och äger rum på ställen med begränsat utrymme.

Dop, vigsel och begravning måste iaktta och rätta sig efter myndigheternas bestämmelser om max 49 personer närvarande och dessutom beakta rekommendationen att hålla avstånd till varandra.

Eftersom det kan vara svårt att begränsa antalet deltagare vid festliga tillfällen kan det vara bra att vänta om det går. Vid begravning rekommenderas att inte ha någon minnesstund.

Kyrkklockorna ringer alla vardagar kl. 12 och kl. 18

för att påminna om bönens möjligheter, var vi än är, i vår nuvarande situation.

Vi kan be till Gud för

- Alla smittade, sjuka och döende

- Alla ensamma, rädda, deprimerade

- Alla som riskerar arbetslöshet och ekonomiskt obestånd